Om mig

 

Kontakt
Camilla Schou Andersen
Mail: camilla@dinrettevej.dk Kalender:

Ingen aktuelle datoer i øjeblikket

Jeg har et dybtfølt ønske om at inspirere dig til at finde modet, droppe begrænsningerne og kaste dig ud i at få det liv du ønsker. Det er nemlig aldrig for sent - lige meget hvilken fortid du har!

Jeg hedder Camilla Schou Andersen og er voksent barn af en alkoholiker. 

Jeg er uddannet biolog og har en Ph.D grad i sundhedsvidenskab. Fra 2003-2014 har jeg forsket i overvægt, men går fra d. 1. januar 2015 100% selvstændig med min virksomhed. Jeg er gift med Anders, som jeg har 2 dejlige drenge med; Bertram fra 2006 og Simon fra 2010. Til januar 2015 udvider vi familien med endnu en lillebror.

Jeg blev født i 1976 og boede med min far, mor og lillebror. Da jeg var 11 år, begyndte min mor at drikke og fortsatte med det, til hun døde af det 20 år senere.

At vokse op med en mor der drak, satte spor som dårligt selvværd, en følelse af altid at skulle tage ansvar for alting, og at hele mit liv var én stor kamp. Jeg var ikke i stand til at mærke min krop, følelser og behov og levede mit liv igennem andre. 

 

Som 22-årig fik jeg en depression, der tvang mig til at se nærmere på mit liv. Og igennem de sidste 17 år har jeg arbejdet intenst med at forstå og acceptere min historie, så den ikke længere har magt over mig.

Jeg har fundet essentielle og værdifulde måder at komme igennem de mørke perioder på og til at bryde ud af mit dårlige selvværd. Jeg har fundet ind til kernen af mig og lever idag et liv som jeg for 10 år siden ikke troede var muligt. 

Jeg har til tider stadig brug for at skrælle lag af modstand og uhensigtsmæssige overbevisninger af mig. Men fordi jeg nu er i så god kontakt med mig selv og min essens, ved jeg med det samme, hvad jeg har brug for.

Jeg har fundet min rette vej og jeg vil elske at hjælpe og inspirere dig til at finde din….

 

Mindet om min mor

De allerfleste alkoholikere er helt almindelige mennesker, som desværre har en sygdom der bl.a. har gjort at de på nogle områder har mistet kontrollen over deres eget liv.

Sådan var min mor. Udover at være alkoholiker var hun også et kærligt og omsorgsfuldt menneske som altid var klar til at hjælpe og som altid troede på det gode i fremtiden. Hun sagde altid: "Solen skinner altid et sted" og jeg er sikker på at hun mente det!

Hun havde gå-på-mod og var ikke bange for at kaste sig ud i nye projekter. Hun var en dedikeret mor, hustru, søster, datter, moster og ville også have været en fantastisk bedstemor hvis hun havde nået at møde sine børnebørn. Ingen var hverken for små eller for store til min mor. Hun interesserede sig oprigtigt for folk og ønskede det bedste for alle.

Desværre glemte hun ofte at tage vare på sig selv. Hun ofrede det meste af sin energi på alle andre og visnede langsomt i takt med at hendes energi blev brugt op. Hun undte ikke sig selv ro, da hun først mistede sin elskede far og efterfølgende sit firma som hun havde kæmpet hårdt for.

Hun fandt lindring i alkoholen. Den fik hende til at glemme, og til at lukke ned for smerten.

Jeg har været vred - meget vred - på min mor over de konsekvenser som hendes alkoholmisbrug medførte. Men i dag ved jeg at hun altid gjorde det bedste hun formåede med de ressourcer hun havde. Hun har aldrig ønsket at gøre nogen ondt og da hun kort inden sin død erkendte hvor meget smerte hendes valg havde bragt for hendes nærmeste var det nærmest ubærligt for hende.  

Men hun lærte mig en dyrebar lektie: ”Jeg har altid ansvaret for at passe så godt på mig selv som muligt - jeg er nemlig den eneste der virkelig ved hvordan”.